ژلاتین ماده ای بدون طعم و شفاف است که از ترکیب اجزای مختلف بدن جانوران از جمله استخوان و غضروف ساخته میشود. این ماده مغذی حاوی پروتئینها و اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن بوده و مصرف آن ضامن سلامت و جوانی است.در ادامه ۱۹ مورد از مزایای مصرف ژلاتین در رژیم غذایی مورد بررسی قرار گرفته است.
تقویت مفاصل
ژلاتین به واسطه کاهش التهاب، موجب کاهش درد و بهبود سلامت مفاصل میشود.
اثر ضدپیری
ژلاتین حاوی مقداری زیادی کلاژن است. مصرف روزانه کلاژن مانع چروک شدن پوست در اثر افزایش سن میشود.
تعادل هورمونی
ژلاتین میزان انسولین بدن را تنظیم کرده و در دفع استروژن اضافی که در اثر مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی سمی، آلودگی های محیطی، غذاهای فرآوری شده و مصرف داروهای هورمونی به بدن وارد میشود، نقش اساسی دارد.
بهبود خستگی آدرنال
خستگی آدرنال، یک عارضه شایع است که وقتی بدن تحت فشار زیادی قرار دارد، ایجاد میشود. در چنین مواقعی بدن بیش از هر زمان دیگری به اسیدهای آمینه و مواد معدنی نیاز دارد و ژلاتین یک منبع غنی برای این مواد محسوب میشود.
کاهش وزن
ژلاتین قادر است میزان ترشح هورمون رشد و همچنین میزان سوخت و ساز بدن را افزایش دهد. همچنین مصرف ژلاتین در رژیم غذایی برای مدتی نسبتا طولانی احساس سیری ایجاد میکند و بدین ترتیب موجب کاهش میزان کالری مصرفی و در نهایت کاهش وزن میشود.
رفع سلولیت
مهمترین علت سلولیت، کمبود کلاژن در بدن است. ژلاتین با تامین کلاژن موردنیاز بدن مانع بروز این عارضه میشود.
بهبود زخمها و جراحت ها
اسید آمینه ای موسوم به گلیسین که در ژلاتین وجود دارد، اثر ضد التهاب دارد و موجب بهبود زخمها و جراحتها میشود.
پوست شاداب و زیبا
ژلاتین منبع سرشار کلاژن است که موجب کشسانی و یکدستی پوست میشود. کلاژن حدود یک چهارم از وزن بدن را تشکیل داده است و عامل اصلی شادابی و جوانی پوست محسوب میشود.
دفع سموم پروتئین حیوانی
گوشت و تخم مرغ حاوی نوعی اسید آمینه موسوم به میتونین هستند که موجب افزایش هموسیستئین در خون میشود. هموسیستئین یکی از عوامل بیماری های قلبی، سکته و بیماری های روانی است. گلیسین موجود در ژلاتین، متونین موجود در گوشت را دفع کرده و مانع بروز عوارض مضر مصرف پروتئین حیوانی میشود.
خواب راحت تر
با مصرف ژلاتین مقادیر زیادی از گلیسین وارد بدن میشود که یکی از آثار آن، خواب راحت است.
بهبود سلامت استخوان ها
یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده استخوان، کلاژن است که مقادیر زیادی از آن در ژلاتین یافت میشود. نتایج تحقیقات متعددی نشان میدهد که مصرف ژلاتین موجب افزایش تراکم استخوان میشود.
بهبود سلامت کبد
یکی از اثرات مهم گلیسین سم زدایی از بدن است. کمبود این ماده در بدن موجب اختلال عملکرد کبد میشود.
بهبود التهاب
وجود التهاب در بدن عامل بسیاری از بیماریها است و به همین علت مبارزه با التهاب، یکی از عملکردهای ضروری سیستم دفاعی بدن است. مصرف ژلاتین یک راهکار ساده و خوش طعم برای مبارزه با التهاب محسوب میشود.
تمدد اعصاب و کاهش اضطراب
گلیسین موجب تمدد اعصاب و کاهش اضطراب در بدن میشود و مصرف روزانه ژلاتین در رژیم غذایی مقادیر زیادی از این ماده را تامین میکند.
بهبود هاضمه
ژلاتین خوراکی با آب موجود در معده ترکیب شده و حرکت مواد غذایی را در سیستم گوارشی تسهیل میکند. همچنین ژلاتین به ترشح اسید معده و بازسازی دیواره آن کمک میکند و در مجموع موجب افزایش سطح سلامت معده و دستگاه گوارش میشود.
درمان آلرژی غذایی
ژلاتین از طریق کمک به بازسازی دیواره معده، ورود مواد سمی و حساسیت زای موجود در خوراکیها را به بدن دشوارتر میکند.
حفظ حجم عضلانی
در جریان بیماری های بلندمدت، از حجم عضلانی بدن کاسته میشود. اما استفاده از ژلاتین در رژیم غذایی بیماران مانع این رخداد میشود.
تقویت مو و ناخن
ژلاتین حاوی نوعی ماده مغذی موسوم به کراتین است که عامل اصلی تشکیل دهنده ناخن و مو محسوب میشود. مصرف این ماده در رژیم غذایی موجب تقویت مو و ناخن میشود.
کاهش هزینه پخت و پز
مصرف ژلاتین در رژیم غذایی، میتواند پروتئین حیوانی مورد نیاز بدن را بدون استفاده از گوشت قرمز تامین کند. بدین ترتیب استفاده از این ماده مغذی منجر به کاهش هزینه های خوراک خانوار میشود.بهترین شیوه مصرف ژلاتین، ترکیب آن با سایر مواد غذایی است. ژلاتین تجاری که به شکل دسرهای آماده یا پودر دسر در بازار موجود است، حاوی مقادیر زیادی رنگ مصنوعی و طعم دهنده است و منبع مناسبی برای ژلاتین ارگانیک محسوب نمیشود. بهترین نوع ژلاتین، پودر ژلاتین خالص است که از استخوان گاو تهیه میشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.